Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Ινομυωματεκτομή - inomywmatektomh

Η ινομυωματεκτομή είναι μια διαδικασία κατά την οποία αφαιρούνται από τη μήτρα τα ινομυώματα και έτσι διορθώνεται οποιοδήποτε πρόβλημα που προκαλείται από αυτά. Στις ενδείξεις της ινομυωματεκτομής περιλαμβάνονται: ο πυελικός πόνος, τα ταχέως αυξανόμενα ινομυώματα, η υπογονιμότητα ή οι καθ’έξιν αποβολές, η απόφραξη των ουρητήρων (σωλήνες που συνδέουν τα νεφρά με την ουροδόχο κύστη) εξαιτίας του μεγέθους του ινομυώματος, και η αδυναμία αξιολόγησης των ωοθηκών κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης ή του υπέρηχου


Στο κέντρο μας, οι ινομυωματεκτομές πραγματοποιούνται με την λαπαροσκοπική ινομυωματεκτομή. Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται με ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές. Μπορούμε έτσι να αφαιρούμε ινομυωμάτα μεγέθους μέχρι και 10-15cm σε οποιαδήποτε θέση. Όταν υπάρχουν υποβλεννογόνια ινομυώματα (αυτά που αναπτύσσονται μέσα στην κοιλότητα της μήτρας), αφαιρούνται κατά τη διάρκεια μιας υστεροσκοπικής διαδικασίας που δεν χρειάζεται νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Η ανάρρωση μετά την λαπαροσκοπική επέμβαση είναι η ίδια: παραμονή στο νοσοκομείο για λιγότερο από 24 ώρες και επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες σε 1-2 εβδομάδες (σε σύγκριση με τις 4-6 εβδομάδες μετά από μια «ανοιχτή» προσέγγιση της κοιλιακής χώρας). Ανάλογα με το μέγεθος και τη θέση των ινομυωμάτων και το βαθμό της απαιτούμενης ανακατασκευής της μήτρας, αν υπάρχει η επιθυμία για μια μελλοντική εγκυμοσύνη, μπορεί να χρειαστεί να γίνει καισαρική τομή για τον τοκετό. Αυτή η σύσταση είναι η ίδια για διαδικασίες που πραγματοποιούνται λαπαροσκοπικά ή με κανονική μεγάλη τομή(λαπαροτομία).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ινομυωματεκτομή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου