Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Θεραπεία της Ενδομητρίωσης

Θεραπεία της ΕνδομητρίωσηςΈχετε σκεφτεί ποτέ ότι για τους δυνατούς πόνους σας στη διάρκεια της περιόδου μπορεί να φταίει η ενδομητρίωση;

Επιπλέον, αν δυσκολεύεστε να μείνετε έγκυος, ίσως είναι καιρός να διαπιστώσετε αν έχετε ενδομητρίωση και ν' αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα.

Για να δούμε, λοιπόν. Νιώθετε συχνά:
  • Δυνατούς πόνους περιόδου;
  • Μια αναστάτωση στην κοιλιά;
  • Πόνο στη διάρκεια της ερωτικής διείσδυσης;
Αν έχετε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω συμπτώματα ή αν δυσκολεύεστε να μείνετε έγκυος, ίσως πάσχετε από ενδομητρίωση. Περίπου η μία στις τρεις γυναίκες που επισκέπτονται έναν γυναικολόγο επειδή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, έχει ενδομητρίωση και δεν το ξέρει. Και το 40% των γυναικών που δεν συλλαμβάνουν παιδί, ενώ προσπαθούν, πάσχουν από ενδομητρίωση.
Επομένως, κατ' αρχήν, ηρεμήστε. Ούτε η πρώτη θα είστε ούτε η τελευταία. Εσείς πάντως, απ' ό,τι φαίνεται, έχετε αποφασίσει να κάνετε κάτι γι' αυτό το πρόβλημα, μια και μπήκατε στον κόπο ν' αρχίσετε να το ψάχνετε.
Μη φανταστείτε ότι πρόκειται για κάτι τεράστιο...
Όταν αφαιρούμε λαπαροσκοπικά τις εστίες της ενδομητρίωσης, ξέρετε τι βλέπουμε; Κάτι μικρές μαύρες κουκίδες που προεξέχουν. Κι αν υπάρχουν συμφύσεις, φαίνονται σαν βλέννα. Κι όμως αυτοί οι μικροί μπελάδες καταφέρνουν να σας κάνουν τη ζωή δύσκολη.
Πώς αφαιρούνται οι εστίες και οι συμφύσεις της ενδομητρίωσης;
Αφαιρούνται στην ίδια λαπαροσκοπική εξέταση με την οποία διαπιστώνουμε στα σίγουρα ότι υπάρχουν. Πρόκειται, δηλαδή, για μια απλή επέμβαση, που πραγματοποιείται με laser ή με διαθερμία, μέσα από 3 μικρές σχισμές στην κοιλιά (οι "γραμμούλες" που θ' αφήσουν, σχεδόν ούτε που θα φαίνονται, αν κι έτσι κι αλλιώς, γίνονται αρκετά χαμηλά).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ
Θεραπεία της Ενδομητρίωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου