Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Τι είναι η σπερματέγχυση

Τι ειναι η Σπερματέγχυση - IUI ?

Στα ζευγάρια που οι παράγοντες της υπογονιμότητας τους δεν είναι σοβαροί τότε το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η σπερματέγχυση. Παράγοντες όπως σπέρμα με ποιότητα λίγο χαμηλότερη από τη φυσιολογική ή ‘εχθρική’ τραχηλική βλέννη (βλέννη που εμποδίζει τη διείσδυση των σπερματοζωαρίων) είναι προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη μέθοδο αυτή.

Η σπερματέγχυση είναι μια ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται την ημέρα ωορρηξίας της συζύγου. Την ημέρα αυτή ο σύζυγος δίνει δείγμα σπέρματος το οποίο επεξεργάζεται κατάλληλα στο εργαστήριο. Μετά από την επεξεργασία που υφίσταται το δείγμα, τα κινούμενα σπερματοζωάρια συγκεντρώνονται σε πολύ μικρό όγκο (~0.5ml) και εν συνεχεία τοποθετούνται στη μήτρα με τη βοήθεια ενός καθετήρα. Για να είναι χρήσιμη η σπερματέγχυση πρέπει οι σάλπιγγες της γυναίκας να είναι ανοιχτές, ώστε να είναι δυνατή η κίνηση των σπερματοζωαρίων μέσα σε αυτές για να επιτευχθεί η συνάντησή τους με το ωάριο και η γονιμοποίηση του.

Σπερματέγχυση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τη χρήση σπέρματος τρίτου δότη (ετερόλογος σπερματέγχυση). Σε αυτή την περίπτωση το σπέρμα προέρχεται από τράπεζα σπέρματος στη Δανία με την οποία συνεργαζόμαστε αποκλειστικά.

ΠΗΓΗ ΤΟΤ ΑΡΘΡΟΥ Σπερματέγχυση - IUI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου