Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

Γέννησε με εξωσωματική γονιμοποίηση, Gennhse me ekswswmatikh gonimopoihsh

Γέννησε με εξωσωματική γονιμοποίηση

Δίδυμα κοριτσάκια, τα πρώτα της παιδιά, γέννησε με εξωσωματική γονιμοποίηση μια ψυχίατρος 62 ετών στη Βουλγαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «24 Tchassa».

«Η ηλικία δεν ήταν εμπόδιο για μένα. Ήθελα τόσο πολύ να αποκτήσω παιδιά», δήλωσε η Κραζιμίρ Ντιμίτροβα στην εφημερίδα και πρόσθεσε ότι τα αιτήματά της για υιοθεσία είχαν απορριφθεί από τις αρμόδιες αρχές.

«Δε θέλω να κοιτάζω πολύ μακριά στο μέλλον. Ελπίζω ότι τα κορίτσια θα πάνε καλά», δήλωσε η μητέρα, η οποία πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί.

Ο γιατρός της Ντιμίτροβα, Γκεόργκι Χούμπσεφ, δήλωσε ότι η 62χρονη ψυχίατρος είναι η δεύτερη γυναίκα στον κόσμο στην ηλικία αυτή που γεννάει δίδυμα ύστερα από εξωσωματική γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με το γιατρό, έξι γυναίκες γύρω στα 60 έχουν γεννήσει ένα και μόνο παιδί.
Η Ινδή Ομκάρι Πανουάρ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της πιο ηλικιωμένης γυναίκας που απέκτησε παιδιά. Η Πανουάρ γέννησε δίδυμα το 2008 σε ηλικία 70 ετών.

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ

Στην Ελλάδα η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει γνωρίσει πολύ μεγάλη άνοδο, και ένα από τα μεγάλυτερα κέντρα εξωσωματικής είναι και το  Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης EmBIO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου